Unkari katkaisi EM-turnauksessa yli 16 000 päivän odotuksen upeasti!

Unkari päihitti ennakko-odotuksiin nähden jokseenkin yllättäen Itävallan EM-kisojen F-lohkon avauspelissä 2-0-lukemin. Voittomaalin iski 62. minuutilla kärkimies Adam Szalai, joka päätti Unkarin 16 068 päivän odotuksen maalista EM-lopputurnauksessa. Lopussa vielä Itävallan pyrkiessä tasoittamaan Unkarin Zoltan Stieber iski läpiajosta loppulukemat 87. minuutilla.

Voitto oli unkarille ensimmäinen EM-turnauksessa sitten vuoden 1964.

Unkari, joka eteni turnaukseen samasta karsintalohkosta kuin Suomi, oli ottelussa kurinalainen ja tehokas. Itävallan suurin tähti, Bayern Münchenin David Alaba oli iskeä tosin Itävallan johtoon jo alkuminuutilla, mutta kaukoveto kilpistyi tolppaan.

Unkarin maalin suulla persoonallisesta asusta tunnettu Gabor Kiraly teki hyviä torjuntoja samalla kun miehestä tuli EM-historian ensimmäinen 40 vuoden rajapyykin yltänyt pelaaja.

Lohkon toisessa ottelussa myöhemmin tiistaina kohtaavat Portugali ja Islanti.

Katso lohkotilanteet täältä.