© Kuva: Getty Images

Keskustelu Ranskan joukkueen tekemästä ”kopiointituuletuksesta” riehahti: ”Noloa”

Ranska onnistui etenemään Portugalin seuraksi tämän kesän EM-kisojen finaaliin, kun se kaatoi Saksan välieräottelussa lukemin 2-0.

Näin kisojen isäntämaa nähdään Stade de Francella sunnuntaina pelattavassa finaalissa.

Ranskan otteita välieräottelussa kehuttiin kovasti, mutta suurta keskustelua heräsi kamppailun jälkeen nähdyistä tuuletuksista.

Koko Ranskan joukkue kerääntyi Marseillessa päätykatsomon eteen ja yhdessä fanien kanssa joukkue teki Islannin faneilta kopioidun ”HU” -tuuletushuudahduksen.

Tämä herätti kommentteja niin puolesta kuin vastaan. Osa piti tätä kunnioituksena Islannin faneja ja joukkuetta kohtaan, osa taas härskinä kopiointina.

Tähän otettiinkin kantaa muun muassa Islannin jalkapalloa seuraavan Icelandic Football -tilin toimesta.

– Herranen aika sentään Ranska. Te voititte meidät, mutta etsikää oma tyyli tuulettaa voittojanne, tililtä kirjoitettiin ja liitettiin perään hastag ”noloa”.

Twiitti lähti nopeasti kovaan jakoon ja sillä oli jo Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä yli 8000 re-twiittausta.

Islannin joukkueella ja faneilla rituaali on ollut jo tovin ajan käytössä. Juuri Ranska päätti Islannin hienon tarinan kesän EM-kisoissa, kun se kaatoi ensi kertaa kisoissa olleen joukkueen puolivälierissä.

EM-kisojen taulukot näet erikoissivustolta täältä!