© Kuva: Getty Images

Luis Suarezin Barcelona-siirrolla vuosipäivä – rahoille tullut tosissaan vastinetta!

Urugualaisen kärkihyökkääjän Luis Suarezin siirrosta FC Barcelonaan tulee tänään kuluneeksi tasan kaksi vuotta.

Suarez siirtyi 16.7.2014. Kataloniaan Liverpoolin riveistä 65 miljoonan punnan (78 miljoonaa euroa) siirtosummalla.

Sille rahalle on tullut tosissaan vastinetta, sillä Suarez on ollut erittäin onnistunut hankinta Barcelonalta.

Hän on muodostanut Neymarin ja Lionel Messin kanssa yhden lähivuosien vaarallisimman hyökkäyskolmikon.

Squawka-sivuston mukaan kahden vuoden aikana 62 pelaamassaan ottelussa Barcelonan riveissä Suarez on iskenyt 56 maalia, antanut 30 syöttöä ja yhteensä hän on ollut luomassa 112 maalipaikkaa.

Suarezin Barcelona-ura alkoi myrskyn keskellä, sillä hän puri Brasiliassa pelatuissa kesän 2014 MM-kisoissa alkulohkon viimeisessä ottelussa Italian topparia Giorgio Chielliniä olkapäähän. Suarez sai Fifalta yhdeksän maajoukkueottelun pelikiellon sekä neljän kuukauden kiellon kaikesta jalkapallotoiminnasta.

Virallisten otteluiden osalta Suarez teki debyyttinsä Barcelonan paidassa 25. lokakuuta El Classicossa Real Madridia vastaan. Heti ensimmäisellä kaudella Barcelonassa hän oli voittamassa niin La Ligan mestaruutta, Copa del Reytä kuin Mestarien liigaa. Tämän jälkeen vielä kesällä 2015 Barcelona voitti Suarezin kanssa UEFA Super Cupin ja FIFAn seurajoukkueiden maailmanmestaruuden.

Viime kaudella Barcelonassa Suarez iski La Ligassa peräti 40 maalia ja voitti Kultaisen kengän. Seurajoukkuetasolla Suarez oli voittamassa La Ligan mestaruutta sekä Espanjan cupia. Mestarien liigassa Barcelona taipui puolivälierissä Atletico Madridille.