© Kuva: Juha Tamminen

Mehmet Hetemaj BATE Borisovista: ”Tekonurmi on meille etu”

SJK kohtaa tänään illalla Mestarien liigan toisen karsintakierroksen toisessa osassa valkovenäläisen BATE Borisovin. SJK lähtee peliin 0-2-takaa-ajoasemasta.

– Olettaisin että he lähtevät tähän otteluun hieman kevyemmällä prässillä, kuin kotipelissään. Tekonurmi on kuitenkin heille outo ja uskon että he lähtevät vähän varmistamaan kotiottelun tulosta, SJK:n keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj arvelee SJK:n kotisivuilla.

– Me lähdetään varmasti osin samalla tavoin otteluun kuin vieraspeliinkin. Koko pakka kuitenkin askeleen ylempänä. Lähtökohtaisesti meidän täytyy tukea toinen toistamme. Kyseessä on niin kovatasoinen vastustaja, että jos tulee pallon menetys tai ollaan levällään, niin he rankaisevat heti. Vieraspelissä meille tuli varmaan neljä virhettä ja niistä tuli heti kaksi maalia. Kahdesti Aksalu (Mihkel) joutui venymään paraatitorjuntaan. Se kertoo kaiken olennaisen. Meidän täytyy siis olla hereillä koko 90 minuuttia ja enemmänkin, Hetemaj jatkaa.

– He liikkuvat ja täyttävät tiloja. Syöttöjen laatu on huikea ja heillä on keskittyminen kokoajan pelissä. Heistä on meidän hyvä nyt ottaa mallia. Se on juuri se tärkein juttu, sillä vaikka Veikkausliigassa sitä voi antaa aina paikan tai pari vastustajalle, niin näissä peleissä se ei käy, Hetemaj pohtii.

– Borisovissa oli myös hyvin koko katsomo joukkueen takana ja meteli oli melkoinen, kun aivan kaikki katsomossa kannusti mukana. Siinäkin meillä on täällä Suomessa hieman opittavaa, Hetemaj toivoo.