© Kuva: Getty Images

Saksan ikonin maajoukkueura ohi: ”Näitä on vaikea sanoin kuvailla”

Saksan maajoukkueen kapteeni Bastian Schweinsteiger ilmoitti tänään lopettavansa uransa Saksan maajoukkueessa. Hän oli voittamassa Saksalle maailmanmestaruutta 2014.
Legenda ilmoitti ratkaisustaan Facebookissa.

– Olen pyytänyt, ettei päävalmentaja enää ota minua huomioon maajoukkuevalinnoissa, koska olen päättänyt lopettaa maajoukkuepelit. Kiitän kaikkia faneja, maajoukkuetta, Saksan jalkapalloliittoa ja kaikkia maajoukkuevalmentajia. Olen saanut kokea 120 maaottelussani kauniita ja menestyksekkäitä hetkiä, joita on vaikea sanoin kuvailla, Schweinsteiger kirjoitti.

Joachim Löw tiesi, kuinka tärkeää minulle oli EM-turnaus 2016, halusin todella, että voittaisimme tittelin. Mutta niin ei nyt käynyt ja se on vain hyväksyttävä.

– Maailmanmestaruus 2014 oli historiallinen ja tunteellinen saavutus, jota en enää voi urallani toistaa. Siksi nyt on mielestäni oikea aika lopettaa maajoukkueessa ja toivottaa joukkueelle onnea 2018 MM-karsintoihin.