Video: Hu… hu! Islannin jalkapallojoukkueelle upea vastaanotto kotonaan

Islannin jalkapallomaajoukkue pelasi EM-turnauksessa itsensä jokaisen jalkapalloa seuraavan sydämeen. Islanti tippui vasta puolivälierissä Ranskalle, mutta se ei paljon haitannut, kun joukkue saapui turnauksesta kotiin viime maanantaina.

Islannin joukkueen kunniaksi oli järjestetty torijuhla, jonne oli saapunut arviolta noin 10 000 ihmistä.

Hu-huudot raikuvat upeasti yllä olevalla videolla. Hu -huudon alkuperä tulee jopa kymmenen vuoden takaa. Silloin Reykjavikin esikaupunkialueelta olevan Stjarnan-seuran kannattajat toivat oman rituaalinsa myös maajoukkuepeleihin.

Nyt Hu-huudot ovat raikuneet ympäri Eurooppaa ja etenkin Ranskan EM-kisoissa. Islannissa jalkapallohuuma nousi aivan uusiin sfääreihin EM-menestyksen myötä. Tietojen mukaan 10 prosenttia maan väestöstä koki EM-huumaa paikan päällä Ranskassa ja Englantia vastaan pelattua neljännesvälierää seurasi lähes koko Islannin kansa.