© Kuva: Getty Images

Wayne Rooney myöntää: ”Pelipaikkani on pahasti uhattuna”

Manchester Unitedin legenda Wayne Rooney myöntää, että hänen pelipaikkansa ensi kaudella Manchester Unitedin avauskokoonpanossa on kaikkea muuta kuin varma.

Uudet hankinnat Zlatan Ibrahimovic ja Henrikh Mkhitaryan operoivat aika lailla samoilla pelipaikoilla kuin Rooney, joka on ollut jo vuosikaudet Unitedin johtotähti.

Viime kaudella Louis van Gaal peluutti Rooneya alempana keskikentällä, samoin Roy Hodgson maajoukkueessa. Jose Mourinho on kertonut, ettei aio tehdä niin.

– Aina on paineita, kun pelaat Manchester Unitedin kaltaisessa seurassa. Tämä on yksi maailman suurimmista seuroista. On ollut ilo ja etuoikeus saada pelata täällä näin kauan, Rooney sanoi lehdistötilaisuudessa Kiinassa, missä United pelaa harjoitusotteluita.

– Joka ikinen kausi on todistettava olevansa pelipaikan arvoinen. Pelipaikkani ei ole lainkaan varma, vaikka toki siihen itse uskonkin. Olen ollut mukana vasta yksissä Mourinhon harjoituksissa, mutta jo ne olivat loistavat.

– Kun miettii, missä seuroissa hän on ollut aikaisemmin ja sitä valtavaa menestystä, mitä hän on saavuttanut, on helppo uskoa, että hän saa meidätkin voittamaan mestaruuksia.

– Odotan todella jännittyneenä tulevaa kautta. Siitä tulee meille todella iso. Mourinhon kaappaaminen oli meille valtavan iso juttu ja olemme tehneet loistavia hankintoja. Toivottavasti saamme hyvän alun kaudelle ja vielä paremman lopu, Rooney sanoi.
Valioliiga alkaa 13.8. Manchester Unitedin avausottelu Bournemouthia vastaan pelataan päivää myöhemmin.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!