© Kuva: Getty Images

105 vuotta vanha ennätys uusiksi – Italian teinitähti teki historiaa

Italian maajoukkueeseen valittu AC Milanin maalivahti 17-vuotias Gianluigi Donnarumma teki italialaista jalkapallohistoriaa. Donnarumma oli nuorin valinta Italian maajoukkueeseen sitten vuoden 1911.

Italian uusi päävalmentaja Giampiero Ventura valitsi Donnarumman Italian maajoukkueryhmään, jolla se kohtaa Ranskan ja Israelin.

Donnarumma nousi otsikoihin hiljattain, kun hän torjui AC Milanille voiton viime hetkillä torjumalla rankkarin Torinoa vastaan. Donnarummaa on verrattu useasti maajoukkueen ykkösmaalivahtiin ja kapteenina toimivaan Gianluigi Buffoniin.

Italian joukkue:

Maalivahdit: Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluigi Donnarumma (Milan), Federico Marchetti (Lazio).

Puolustajat: Luca Antonelli (Milan), Davide Astori (Fiorentina), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Mattia De Sciglio (Milan), Angelo Ogbonna (West Ham), Alessio Romagnoli (Milan), Daniele Rugani (Juventus).

Keskikenttä: Federico Bernardeschi (Fiorentina), Giacomo Bonaventura (Milan), Antonio Candreva (Inter), Daniele De Rossi (Roma), Alessandro Florenzi (Roma), Riccardo Montolivo (Milan), Marco Parolo (Lazio), Marco Verratti (Paris Saint Germain).

Hyökkääjät: Andrea Belotti (Torino), Eder Citadin Martins (Inter), Manolo Gabbiadini (Napoli), Ciro Immobile (Lazio), Leonardo Pavoletti (Genoa), Graziano Pelle (Shandong Luneng).