© Kuva: Getty Images

Mauricio Pochettino: ”Halusin tappaa kaikki pelaajani ja itseni”

Tottenhamin viime kausi oli loistava, mutta sai ikävän päätöksen, kun jo putoamaan tuomittu Newcastle nuiji Spursin viimeisellä kierroksella maalein 5-1. Tappio tarkoitti sitä, että arkkivihollinen Arsenal ohitti Tottenhamin taulukossa ja sijoittui Leicesterin jälkeen kakkoseksi.

Suuri osa joukkueesta lähti saman tien valmistautumaan EM-lopputurnaukseen, joten Pochettino jäi puremaan tuppia itsekseen. Vasta joukkueen valmistavalla Australian leirillä kesällä manageri pääsi puhdistamaan tuon pelin jättämän huonon ilman joukkueesta.

– Keräsin pelaajat kokoon ja muistutin tuosta ottelusta. Sanoin, että jos minulla olisi ollut mahdollisuus, olisin tappanut heidät kaikki. Olisin halunnut tappaa myös itseni tuon ottelun jälkeen, Pochettino tilittää Evening Standardille.

Tälle kaudelle Pochettinoon hankkinut esimerkiksi arvostetun kenialaisen keskikenttäpelaajan Victor Wanyaman sekä hollantilaiskärki Vincent Janssenin. Kovin paljon nuori joukkue ei ole muuttunut.

– Tein itse viime vuonna paljonkin virheitä. Jalkapallo on taktiikkaa, fysiikkaa mutta myös mentaalipuolen peliä. Jopa enemmän kuin ennen.

– Meidän on pystyttävä parantamaan nimenomaan mentaalipuolella. Viime kauden lopussa juuri henkinen kantti petti. Nyt on päästävä uudelle tasolle myös henkisesti, Pochettino sanoo.

Tottenhamin kausi alkaa huomenna Evertonin vieraana.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!