© Kuva: Getty Images

Neymar muistelee Real Madridin testijaksoa – ”En tuntenut oloani levolliseksi”

Tällä hetkellä FC Barcelonan isoihin tähtiin kuuluva ja kovasti maailman parhaaksi pelaajaksi tähtäävä Neymar voisi olla nykyään hyvinkin Real Madridin pelaaja, mikäli asiat olisivat menneet toisin vuonna 2005.

Neymar vieraili 13-vuotiaana Madridissa seuran testijaksolla, mutta silloin hän ei ollut valmis jättämään kotimaataan.

– Olin vain 13, kun tulin ensimmäisen kerran Eurooppaan. Silloin, en tuntenut oloani levolliseksi, enkä nähnyt, että olisin iloinen tai että pystyisin lähtemään pois Brasiliasta niin nuorena, Neymar muistelee L’Equipelle.

Lopulta Neymar päätti pysyä vielä pitkän tovin kotimaassaan ja Santosissa, ennen kuin hän matkasi Barcelonaan, missä hän on päässyt jo muutaman vuoden aikana voittamaan useamman La Ligan mestaruuden sekä pariin otteeseen myös Mestarien liigan.

– Silloin en tuntenut, että on mitään tarvetta kiirehtiä, ei ollut mitään hengenhätää. Pääasia oli se, että olin iloinen. Sitten kun minusta tuli jalkapalloammattilainen, niin sitten pystyin tulemaan Eurooppaan pelaamaan.

Neymar on tällä hetkellä takaisin Brasiliassa, sillä hän on maan olympiajoukkueen mukana. Turnaus hänellä ja Brasilialla alkoi takkuillen, sillä turnauksen iso ennakkosuosikki jäi 0-0-tasapeliin Etelä-Afrikkaa vastaan.