© Kuva: Juha Tamminen

PK-35 Vantaalle kovia sanktioita: pistemenetystä ja siirtorajoitusta

Suomen Palloliiton UEFA- ja liigalisenssikomitea on päättänyt kokouksessaan tänään perjantaina antaa Veikkausliigassa pelaavalle PK-35 Vantaalle kuuden pisteen pisterangaistuksen sekä rajoittaa PK-35 Vantaan tulevia pelaajasiirtoja määräaikaisesti.

PK-35:ltä otetaan kuusi pistettä pois Veikkausliigakauden 2016 sarjataulukosta.

Pisterangaistuksen taustalla on tiedotteen mukaan se, että PK-35 Vantaalla on liigalisenssimääräysten taloudellisten kriteerien vastaisesti maksamattomia, erääntyneitä ja riidattomia maksuja. Pisterangaistuksen määrä on suhteutettu maksamattomien maksujen suuruuteen.

Pelaajasiirtojen rajoituksen taustalla on puolestaan se, että PK-35 Vantaalla on maksamatta erääntynyttä velkaa Palloliitolle Veikkausliigan lisenssimääräysten taloudellisten kriteerien vastaisesti. Rajoitus astuu voimaan välittömästi ja päättyy 20.8.2016 kello 24.00.

Tuona aikana PK-35 Vantaa ei voi rekisteröidä uusia pelaajia.

Pistemenetysten myötä PK-35:llä on enää kahdeksan pistettä koossa sarjataulukossa ja ero toiseksi viimeisenä olevaan HIFK:hon on kuusi pistettä. Sen pitääkin vetää melkoinen loppukiri Veikkausliigassa, sillä jäljellä vantaalaisjoukkueella on enää 14 ottelua tällä kaudella.

Veikkausliigassa viimeiseksi jäävä putoaa automaattisesti Ykköseen.