FF Jaron lupaava keskikenttäpelaaja Sergei Eremenko siirtyy Sveitsin hallitsevan mestarin, FC Baselin, riveihin.

Siirron vahvistaa Jaro verkkosivuillaan.

Sergei Eremenko teki ensiesiintymisensä Veikkausliigassa vain 15-vuotiaana 6. heinäkuuta 2014, kun hän tuli vaihdosta kentälle kotiottelussa VPS:a vastaan. Kaudella 2015 Sergeistä tuli kaikkien aikojen kolmanneksi nuorin maalintekijä Veikkausliigassa hänen osuttua vierasottelussa KuPS:a vastaan. Eremenko teki kauden aikana yhteensä kaksi maalia Veikkausliigassa.

Sveitsin menestyneimpiin seuroihin lukeutuva FC Basel on hallinnut Sveitsin liigaa 2000-luvulla ja myös kausi 2015-2016 päättyi FC Baselin mestaruusjuhliin. Kevään mestaruus oli Baselille peräti seitsemäs perättäinen. FC Basel on tunnettu myös vahvasta juniorityöstä ja seuran nuorisojoukkueista on noussut useita huippupelaajia.

Ab Liga Jaro Oy:n hallituksen jäsen Niklas Storbacka kertoo seuran olevan mielissään, kun Jaro toimii jälleen ponnahduslautana isompiin seuroihin.

– Jaro on iloinen että Sergei saa mahdollisuuden ottaa seuraavan askeleen urallaan ja toivottaa hänelle onnea. Neuvottelut FC Baselin kanssa ovat sujuneet nopeasti ja hyvässä hengessä, Storbacka toteaa.

– Siirtokorvaus on apu Jaron tämän hetkiseen taloustilanteeseen, mutta isommista rahasummista voidaan puhua vasta siinä vaiheessa, kun Sergei pelaa edustusjoukkueessa pysyvästi ja mahdollisen edelleenmyynnin myötä.