© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaan kova paluumuuttaja? ”Ennemmin tai myöhemmin muutamme kotiin”

IFK Mariehamnista maailmalle lähtenyt Daniel Sjölund, 33, on väläytellyt useampaan otteeseen paluustaan IFK Mariehamnin riveihin Veikkausliigaan. Tällä hetkellä Suomen maajoukkueestakin tuttu Sjölund neuvottelee nykyisen seuransa ruotsalaisen IFK Norrköpingin kanssa jatkosta.

Ruotsin pääsarjaa, Allsvenskania, johtava IFK Norrköping otti yhteyttä Sjölundiin jatkosopimusneuvottelujen aloittamiseksi.

– Ei pidä koskaan ottaa itsestään selvyytenä, että seura haluaa pitää, joten toki on mukava että yhteydenotto tuli ensin heiltä. Istumme pöytään toisen kerran parin viikon päästä ja keskustelemme jatkosta, Sjölund kertoi Nya Ålandille.

Sjölund ilmoitti Huuhkajien päävalmentja Hans Backelle, ettei hän ole enää maajoukkueen käytettävissä. Seuraavaksi pitkän uran ulkomailla tehnyt Sjölund haluaa ratkaista ensi kauden seuransa.

– Riippumatta siitä miten tässä käy, minulla on kaksi hienoa vaihtoehtoa joista valita. Ennemmin tai myöhemmin muutamme kotiin Ahvenanmaalle. Kysymys on vain siitä koska, Sjölund avasi tulevaisuuttaan.

Sjölund lähti jo nuorena poikana maailmalle kokeilemaan rahkeitaan Valioliigassa. Paikkaa ei kuitenkaan auennut West Hamin eikä Liverpoolin miehistöstä, jonka jälkeen suomenruotsalainen palasi Ruotsiin.

Sjölund ei ole koskaan pelannut Veikkausliigassa, sillä miehen pelattua IFK Mariehamnissa, seura pelasi vielä Kakkosessa.