© Kuva: Joonas Hepola

Veikkausliiganousun kannalta iso kamppailu Oulussa maanantaina – ”Aina tiukka vastustaja”

Maanantaina Ykkösessä pelataan Veikkausliigaan nousemisen kannalta iso ottelu, kun vastakkain ovat sarjakärjessä oleva JJK ja kakkosena tällä hetkellä majaileva AC Oulu.

JJK on tällä hetkellä kahden pisteen karkumatkalla AC Ouluun nähden. Jyväskyläläisillä koossa on 33 pistettä, oululaisilla taas 31.

Edellisessä ottelussa JJK teki melkoisen nousun aivan loppuhetkillä, sillä se oli vielä viimeisillä minuuteilla tappiolla Hakaa vastaan kotiottelussaan.

Se tuli ensin tasoihin 90. minuutilla ja iski johtomaalin lisäajan kuudennella minuutilla, vieden täyden pistepotin nimiinsä 3-2-loppulukemin.

Hyvään vireeseen ehtinyt AC Oulu puolestaan kärsi selvän vierastappion edellisellä kierroksellaan, kun TPS oli kotiottelussaan sitä parempi lukemin 3-1.

Kesäkuun alussa JJK ja AC Oulu kohtasivat Jyväskylässä, missä AC Oulu oli tylysti parempi lukemien oltua sen hyväksi 3-0.

– JJK on ollut meille aina tiukka vastustaja. Joukkueet tuntevat toisena, sillä olemme pelanneet kauan aikaa samalla sarjatasolla. Vaikea peli on varmasti tulossa, sillä JJK osaa hallita pelejä, mutta iskeä myös vastahyökkäyksistä. Viimeksi Jyväskylässä me näytimme vastahyökkäys pelaamisen mallia. Mutta uskon että mielenkiintoinen ottelu on tulossa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo seuran verkkosivuilla.

AC Oululle tappiollinen TPS-ottelu toi loukkaantumishuolia, kun kokenut toppari Markus Heikkinen sai lihasvamman. HJK:sta täksi kaudeksi Ouluun vaihtanut Heikkinen on vamman takia sivussa muutaman viikon ajan. Apuja AC Oulu sai Rovaniemeltä, kun RoPS lainasi nuoren topparin Aleksi Kalermon sille.

JJK on puolestaan tehnyt tuoreeltaan hankintoja, kun Tomi Petrescu palasi kasvattajaseuraansa sekä jyväskyläläisseuraan siirtyi myös kamerunilaishyökkääjä Gaël Etock.

Ykkösen voittaja etenee suoraan Veikkausliigaan ensi kaudeksi. Kakkonen puolestaan karsii noususta Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi jääneen kanssa.

SEURAA MEITÄ MYÖS SOMESSA!
Facebookissa ja Twitterissä