© Kuva: Getty Images

Arsene Wenger pelkää kiinalaisia: ”Emme halua että jalkapallosta tulee kuin nyrkkeilyä”

Arsene Wengerin mielestä yhä useamman eurooppalaisen seuran siirtyminen ulkomaalaisomistukseen on uhka koko lajille.

Lisäksi Wenger kritisoi rajusti esimerkiksi Kiinan ökyrikkaiden liikemisten suunnitelmia perustaa Eurooppaan kilpaileva sarja Mestarien liigalle.

– On tärkeää, että eurooppalainen jalkapallo seisoo samassa rintamassa. Emme halua, että tästä tulee kuin nyrkkeilyä, missä on useita eri lajiliittoja ja mestaruustitteleitä. Kukaan ei edes tiedä, kuka on se oikea maailmanmestari, Wenger sanoi ESPN:n mukaan.

Kiinasta on tullut iso pelaaja myös eurrooppalaisen jalkapallon näkökulmasta. Ökyrikkaat seurat haalivat pelaajia Kiinan liigaan ja kiinalaiset yrittävät koko ajan ostaa eurooppalaisia seuroja päästäkseen isolle hiekkalaatikolle mälläämään.

– Se on iso uhka. Jos meillä on kohta 10 englantilaista seuraa kiinalaisomistuksessa he voivat kohta ajatella, että tätä liigaa pitäisi pelata ainakin osittain Kiinassa. UEFA:n ja FIFA:n on pysyttävä tässä tiukkana ja kontrolloitava asioita, Wenger sanoo.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!