© Kuva: Getty Images

Dortmund-luotsi ei epäile Cristiano Ronaldon kuntoa: ”Kuka sanoi sellaista?”

Borussia Dortmund isännöi tänään Real Madridia Mestarien liigan ottelussa. Cristiano Ronaldon penkitys edellisessä La Liga -ottelussa on nostanut pienen mediakohun siitä, mikä on Ronaldon tämänhetkinen kunto.

Ronaldo loukkaantui EM-finaalissa, jonka jälkeen hän on pelannut Real Madrid -paidassa tällä kaudella vain kaksi kokonaista ottelua. Viime viikonloppuna Real Madridin päävalmentaja Zinedine Zidane otti Ronaldon kesken ottelun vaihtoon, mikä oli ensimmäinen kerta, kun Ronaldo otetaan vaihtoon ilman loukkaantumista Los Blancos -paidassa.

Dortmundin päävalmentaja Thomas Tuchel ei silti aliarvioi Ronaldoa, vaikka portugalilainen ei ole parhaassa terässä ollutkaan.

– Ei voi väittää sellaista, ettei Ronaldo olisi kunnossa.

– Kuka sanoi, että Ronaldo ei ole kunnossa? Ja mitä se edes tarkoittaa? En voi antaa konkreettista vastausta, mutta Ronaldo on yksi maailman parhaista pelaajista. Hän on ilmiömäinen pelaaja, synnynnäinen voittaja, Tuchel ylisti.

Ronaldo on osunut tällä kaudella kahdesti maalipuiden väliin. Toinen osuma tuli Sportingia vastaan Mestarien liigassa komealla vapaapotkulla ja toinen La Ligassa Osasunaa vastaan. Zidanella on kova paikka miettiä, jättääkö hän Ronaldon pois avauskokoonpanosta vai ei. Tuchel ei jättäisi Ronaldoa pois.

– Hän pystyy tekemään ratkaisevia asioita joukkueelleen milloin tahansa, ja siksi uskomme, että kohtaamme parhaan mahdollisen Real Madridin. Se on Mestarien liiga -ilta Dortmundissa, silloin parhaat pelaajat antavat parhaansa, Tuchel sanoi.

Viasat ja Viaplay näyttävät tänään klo 21.45, kummalla puolella sivurajaa Ronaldo sijaitsee.

Lähde: sport-english.com