© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:lle ensimmäinen voitto Stadin derbyssä – HJK kaatui tehottomuuteen

HIFK:n puolustus kesti ja se oli vaarallisempi hyökkäyksissään. Stadin derbyn voitto meni lopulta ansaitusti tähtirinnoille ensimmäistä kertaa.

Kotijoukkue meni ensimmäisellä puoliajalla johtoon Juho Mäkelän puskumaalilla. Näppärän keskitysksen maalille lähetti Nnaemeka Anyamele.

HJK oli useassa tilanteessa askeleen jäljessä kotijoukkuetta. Reagoiminen pallonmenetyksiin ja prässäämiseen oli kaikkea muuta kuin kunnossa. Katsomoon tilanteet näyttivät siltä, että HIFK halusi voittoa enemmän.

Toisella puoliskolla HIFK:n kannattajat, Stadin Kingit, repesivät totaalisesti liitoksistaan. Pekka Sihvola pelattiin 73. minuutilla läpi, eikä mies erehtynyt.

Sinivalkoiset pitivät palloa, mutta laukaukset kohti maalia kertoi karua kieltä HJK:n hyökkäyspään tehottomuudesta. HIFK vei laukaukset kohti maalia tylysti 7-4. HJK:n viimeiset ratkaisut, oli ne keskityksiä tai laukauksia, jäivät turhan usein vaisuiksi.

HIFK:lla ei ollut puolustuksellisesti suurta hätää HJK:n kehnon hyökkäyspelaamisen takia. HIFK:n olisi silti pitänyt pystyä pitämään palloa enemmän, sillä loputon puolustaminen kostautui.

HJK sai 83. minuutilla kerrankin onnistuneen ratkaisun laidalta, kun Evans Mensah haastoi hyvin ja laukoi. HIFK-maalivahti Tomi Maanoja torjui tämän, mutta sarjan paras hyökkääjä Alfredo Morelos oli jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan puskien pallon maaliin.

Viimeisen kymmenminuuttisen HJK painosti vahvasti. Viimeiset ratkaisutkin alkoivat olla terävämpiä ja Maanoja joutui kertaalleen venymään upeasti laukauksen eteen.

HIFK oli koko ottelun ajan poikkeuksetta vaarallinen lähtiessään nopeasti hyökkäämään pallonriiston jälkeen. HIFK loi useita vaarallisia tekopaikkoja nopeilla hyökkäyksillä. HJK:n ongelmat olivat viimeisen kolmanneksen ratkaisuissa.

Lue Mäkelän kommentit maalinsa tuuletuksesta tästä. Lehkosuon kommentit omasta asemastaan voit lukea täältä.