© Kuva: Pekka Mäntylä

Mikael Soisalon uskomaton tarina – alasarjasta vuodessa liigasankariksi

Ilveksen vasta 18-vuotias laituri Mikael Soisalo on tehnyt valtavan läpimurron tällä kaudella.

Viime kauden hän vietti Klubi 04:ssä Kakkosessa ja pelasi neljässä ottelussa yhteensä 160 minuuttia maaleitta.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on kuitenkin luottanut HJK:n hylkäämään nuorukaiseen alusta asti ja antanut paljon vastuuta. Soisalo on kiittänyt iskemällä jo seitsemän liigaosumaa ja syöttämällä viisi maalia. Soisalo kävi kesällä QPR:n testileirillä Englannissa ja tähtäin on ulkomailla.

Nyt on kuitenkin aika keskittyä täysin yllättäen mestaruustaistelussa mukana olevan Ilveksen kauden neljään viimeiseen otteluun. Ilves löi sunnuntaina kotonaan PS Kemin 2-0, Soisalo teki maalin ja alusti toisen.

– Hyvä voitto meiltä ja itse pääsin jatkuvasti haastamaan hyvin. Käytän vaan omia vahvuuksiani ja luotan niihin. Joukkueen fiilis on hyvä, niin mikäs tämän parempaa. Peli kerrallaan mennään kauden viimeiset ottelut, mutta turha sitä on edes pelata, jos ei pelaa voitoista, Soisalo sanoo Ilveksen nettisivuilla.

Samalla hän jakaa kiitosta joukkueen valmennusryhmälle – ei kukaan olisi uskonut ennen kauden alkua, että neljä kierrosta ennen loppua mestaruuskin on täysin Ilveksen omissa käsissä.

– Meillä on hyvin organisoitu joukkue. Kaikki, mitä me teemme, on selkeää ja jokaisella pelaajalla on oma roolinsa. Neljä kovaa peliä vielä jäljellä ja jokaiseen peliin lähdemme puhtaalta pöydältä. Meillä on vain voitettavaa ja paineet ovat muilla. Klubikin on vielä tulossa Tammelaan ja haluan todellakin pelata heitä vastaan! Nämä ovat hienoja pelejä. Pitää vain nauttia ja pelata isolla sydämellä, Soisalo vakuutti.