Ronaldinho lopettaa uransa: ”Olin oman aikakauteni paras”

Brassilegenda Ronaldinho, 36, ilmoitti eilen lopettavansa jalkapallouransa tämän kauden jälkeen. Uran, joka oli yksi jalkapallohistorian hienoimmista.

Ronaldinho voitti urallaan muun muassa Mestarien liigan, Copa American ja maailmanmestaruuden. Lisäksi Ronaldinho eli Ronaldo de Assis Moreira valittiin kahdesti maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi.

– Ideana on pelata vielä yksi kausi. Olen uppoutunut uusiin projekteihin, jotka liittyvät musiikkiin ja jalkapalloon. Yksi vaihtoehto on pelata Yhdysvalloissa. Minulla on täällä paljon ystäviä ja seurajohtajia, Ronaldinho kertoi eilen New Yorkissa.

Ronaldinhon ammattilaisura alkoi vuonna 1998. Brassitähti ei osaa silti nostaa yksittäistä asiaa uraltansa, joka nousisi muiden yläpuolelle, mutta myönsi, että aika FC Barcelonassa oli erityistä hänelle.

– Se oli unelman elämistä. Voitin kaiken ja maha on täynnä. Minun on mahdotonta nostaa yksittäistä hetkeä uraltani. Barca on minulle erityinen seura, ei epäilystäkään, Ronaldinho sanoi.

Ronaldinhon mukaan jokaisella aikakaudella on oma paras pelaajansa. Ronaldinhon mielestä se on tällä hetkellä Lionel Messi.

Neymar voi nousta Messin tasolle aikanaan, hän on vielä nuori. Minäkin olin paras omalla aikakaudellani, Ronaldinho totesi.

Lähde: sport-english.com