© Kuva: Kai Lintinen

Seuralegenda haluaa Barcelonan päävalmentajaksi

Barcelonan legenda Xavi Hernandez haluaa seurata Pep Guardiolan ja Luis Enriquen jalanjälkiä valmentajana.

Xavi haluaa valmentaa nimenomaan FC Barcelonaa. 36-vuotias Xavi pelaa tosin edelleen, Qatarin liigassa.

– On hienoa olla kentällä ohjaamassa esimerkiksi junioreita. Ilman muuta mielessäni on valmentaminen Barcelonassa. En tiedä toteutuuko se koskaan, mutta ainakin valmentaminen kiinnostaa minua päivä päivältä enemmän, Xavi sanoo espanjalaiselle Cadena Ser -radioasemalle.

– On vielä liian aikaista palata Barcelonaan, vaatimustaso on siellä erittäin korkea. Haluan vielä pelata pari vuotta, aloittaa sitten valmentamisen rauhassa ja katsotaan sen jälkeen, mitä tapahtuu.

– Haluaisin myös, että Barcelona seuraisi Bayern Münchenin jalanjälkiä siinä, että entiset pelaajat johtavat seuraa myöhemmin. Gerard Pique on sanonut haluavansa olla seuran presidentti jonakin päivänä, Carles Puyol olisi urheilutoimenjohtaja, minä päävalmentaja ja Sergio Busquets minun apulaiseni, Xavi heitti puoliksi kieli poskessa.