© Kuva: Getty Images

Valioliigassa törsättiin kesän aikana 1,5 miljardia euroa!

Valioliigan kesän pelaajasiirtoihin käytettiin rahaa huimat 1,5 miljardia euroa.

Peräti 13 seuraa teki kesän aikaan oman siirtoennätyksensä. Tämä on seurausta TV-rahojen kasvusta, uusi 6,6 miljardin euron sopimus on alkanut tuoda tänä vuonna jokaiselle liigaseuralle entistä enemmän rahaa.

– Juuri lisääntyvä TV-raha on alkanut näkyä saman tien, yhä useammalla seuralla on varaa tehdä isoja hankintoja. Tulovirrat ovat kasvaneet käytännössä joka vuosi, sanoo Deloitten talousanalyytikko Dan Jones BBC:llä.

Keskimäärin jokainen seura käytti siirtoikkunan aikana 78 miljoonaa euroa. Mestarien liigassa tällä kaudella pelaavat Manchester City, Leicester, Arsenal ja Tottenham käyttivät yhteensä 500 miljoonaa euroa eli kolmanneksen koko summasta. Manchester United käytti yksin yli liki 200 miljoonaa.

Kun nyt käytettiin yhteensä 1,5 miljardia euroa, viisi vuotta sitten summa oli 600 miljoonaa ja kymmenen vuotta sitten noin 300 miljoonaa euroa.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!