© Kuva: Getty Images

Alan Shearer: ”Rashfordin oltava maajoukkueen avauksessa – Rooneyn ei!”

Takavuosien maalitykki Alan Shearer kertoo, että 19-vuotiaan Marcus Rashfordin pitäisi olla ehdottomasti avauskokoonpanossa, kun Englanti kohtaa MM-karsinnoissa Maltan lauantaina.

– Rashford on koputellut aiemmin maajoukkueen avauksen ovea, mutta viimeaikaisilla suorituksillaan Manchester Unitedissa hän on suorastaan pirstaloinut sen, Shearer kirjoittaa The Sunin kolumnissaan.

– Ollakseni rehellinen, Gareth Southgate voi peluuttaa ketä tahansa hyökkääjä ja voittaa tuon ottelun. Joten miksi se ei voisi olla Rashford? Meidän on mietittävä tulevaisuutta heikon EM-lopputurnauksen jälkeen ja Rashford on yski tärkeä osa sitä.

Sen sijaan Wayne Rooneyn pelaaminen ei ole Shearerin mieleen.

– Minä laittaisin hänen taakseen Tottenhamin Dele Allin kymppipaikalle, en Rooneya. Hän ei ole ollut Unitedin avauksessa kolmeen otteluun, eikä edes näytä siltä, että pääsisi ainakaan pian takaisin avaukseen. Mielestäni hänen olisi kannattanut lopettaa maajoukkueessa kesän EM-turnauksen jälkeen. Hän ei enää pysty riittävän hyviin suorituksiin edes seurajoukkueessaan, saati maajoukkueessa, Shearer ruoskii.