© Kuva: Getty Images

Entinen maajoukkuehyökkääjä ehdottaa Wayne Rooneylle joogaa ja kylmäterapiaa!

Sunderlandin entinen maajoukkuepelaaja Jermain Defoe ehdottaa, että Wayne Rooneyn olisi syytä aloittaa jooga ja cryoterapia eli kylmähoito pidentääkseen uraansa.

34-vuotias Defoe käyttää kylmähoitoja seurassaan Sunderlandissa. Hoidossa mennään yli sadan pakkasasteen huoneeseen muutamaksi minuutiksi, minkä uskotaan nopeuttavan palautumista. Defoe on äitynyt iskemään jo neljä maalia alakukaudesta ja viime kaudellakin konkari heilutti Valioliigassa verkkoja 15 kertaa.

– Ilman muuta suosittelen hänelle joogaa ja kylmäterapiaa. Onko iällä merkitystä? Totta kai sillä on. Vielä 40-vuotiaana Ryan Giggs pelasi Manchester Unitedissa, hän teki paljon joogaa ja pilatesta. Teddy Sheringhamkin pelasi liigassa 40-vuotiaana ja Les Ferdinand 38-vuotiaana, Defoe sanoo Daily Mirrorille.

– Kaikki on kiinni siitä, kuinka hyvin pitää kehostaan huolta, olen yrittänyt itse aina tehdä niin. Silloin ikä ei ole niin ratkaiseva tekijä.

Defoa tyrmää myös sen valtavan julkisen kritiikin, mitä Rooney on saanut tällä kaudella.

– Se on ihan uskomatonta ja järjetöntä. Ihmiset näyttävät unohtaneen, mitä hän on urallaan saanut aikaan. Hän on meidän kaikkien aikojen paras maalintekijämme, kritiikki on ollut käsittämättömän raakaa ja epäoikeudenmukaista.

– Mutta toki joka pelaajalle tulee se piste, kun ei enää pysty yhtä hyviin suorituksiin kuin aikaisemmin. Ja varsinkin silloin se on hankalaa, kun standardit ovat niin kovat kuin Waynella.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!