FIFA ei ole enää tänä vuonna mukana Kultainen pallo -tapahtumassa, vaan se on nyt France Footballin hallussa kokonaan. Niinpä FIFA on perustanut kokonaan uuden palkintogaalan.

FIFA:n tiedotteen mukaan sen nimi on Best FIFA Football Awards ja se järjestetään ensi kertaa Zürichissa tammikuun 9. päivänä. Tarkoituksena on ottaa myös jalkapallofanit mukaan valintoja tehtäessä.

Varsinainen pääpalkinto jaetaan siten, että puolet äänistä tulee 200 tarkkaan valitulta journalistilta, puolet joukkueiden kapteeneilta ja valmentajilta.

Lisäksi jaetaan FIFA Fan Award, sen saajan päättävät fanit.

– Tästä tulee tapahtuma, jossa on kyse nimenomaan jalkapallosta sekä lajin intohimoisista toimijoista, pelaajista, valmentajista ja faneista. Tämä on täysin uusi tapa juhlia rakastamaamme lajia, sanoi FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino.

Gaalassa tullaan jakamaan kahdeksan erilaista palkintoa, paras mies- ja naispelaaja, paras mies- ja naisvalmentaja, Puskas Award, Fair Play Award sekä FIFPro World11.

Jälkimmäisen valitsevat ammattipelaajat ympäri maailmaa, Puskas Awardin saa hienoimmasta maalista yleisöäänestyksen voittaja ja joukko jalkapalloasiantuntijoita jakaa Fair Play Awardin.

Kymmenen kandidaattia parhaiksi valmentajiksi julkistetaan 1.11. Naispelaajia on ehdolla 10 ja miehiä 23. Ne julkistetaan myös marraskuun alkupäivinä.

Jokaisen kategorian lopulliset kolme ehdokasta julkistetaan joulukuun 2. päivänä.