Kroatia jatkoi Hans Backen umpisurkeaa saldoa – kymmenen peliä ilman voittoa

Suomi taisteli kunniallisesti Kroatiaa vastaan kotikentällään, mutta se ei tuottanut tulosta. Kroatia haki täydet kolme pistettä Mario Mandzukicin maalilla 0-1.

Suomi lähti otteluun hyvin defensiivisellä taktiikalla, sillä kentällä oli peräti neljä keskuspuolustajaa. Niklas Moisander pelasi kylläkin toppareiden yläpuolella keskikentän pohjalla.

Kroatia hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selvästi, eikä Suomella ollut oikeastaan yhtäkään organisoitunutta hyökkäystä. Kaikki Suomen hyökkäysyritykset lähtivät pitkillä avauksilla, mutta pallot eivät löytäneet omia, eikä toisaalta tukea löytynyt yksinäiselle kärjelle Teemu Pukille.

Kroatian maali tuli keskityksestä oikealta laidalta. Päävalmentaja Hans Backe korosti ennen ottelua, että laidat tukitaan, mutta se ei onnistunut. Suomen maalivahti Lukas Hradecky arvioi pallon lentoradan väärin ja Andrej Kramaric puski keskityksen kohti tyhjää maalia. Juventuksen maalitykki Mandzukic jatkoi pallon maaliviivalta verkon perukoille.

Toisella puoliskolla Suomi oli pirtempi hyökkäyspäässä. Muutama sekalainen seurakuntakokoontuminen saatiin Kroatian maalille, mutta kunnon tekopaikat uupuivat.

Suomen murhaava saldo Backen alaisuudessa jatkui, sillä Huuhkajat ei ole vielä voittanut yhtäkään ottelua kymmenestä pelistä Backen päävalmentajakaudella.

Kroatia jatkaa I-lohkon kärjessä otettuaan kaksi voittoa ja pelattuaan yhden tasapelin. Katso lohkotilanne täältä.

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!