© Kuva: Getty Images

Liverpool-luotsi antoi lupauksia – ei ollut tyytyväinen ensimmäiseen vuoteen seuran managerina

Liverpoolin saksalaismanageri Jürgen Klopp on saanut suojattinsa Valioliigassa hyvään lentoon alkukaudesta. Liverpool on sarjassa neljäntenä ja porskuttaa neljän ottelun voittoputkessa.

Klopp kertoi ajatuksistaan Liverpoolissa viettämästään ajasta ja tulevaisuudesta Sky Sportsin haastattelussa. Klopp tuli Liverpoolin manageriksi kesken viime kauden, kun Brendan Rodgers sai potkut heti alkukaudesta. Saksalaiselta kysyttiin, onko hän ollut tyytyväinen ensimmäiseen vuoteen seuran peräsimessä.

– Itseasiassa en. Kaikki kysyvät tuota minulta. Se oli kiireinen vuosi, joka sisälsi hyviä ja huonoja hetkiä sekä erittäin optimistisen kuvan tulevaisuudesta, mikä meillä yhä on. Mitään muuta ei tapahtunut, Klopp kertoi Sky Sportsille.

Kloppin mukaan ensimmäinen vuosi meni silmänräpäyksessä, eikä sen vuoksi oikein osaa kuvailla ensimmäistä vuottaan, oliko se onnistunut vai ei.

Liverpool-käskijä avasi myös mentaliteettiaan pelaajien valmentajana. Klopp on nimenomaan valmentaja, eikä hän halua olla manageri, joka kehittää joukkuettaan ostamalla parempia pelaajia, vaan ensisijaisesti kehittää omia pelaajia.

– Meidän täytyy luoda tilanne, jossa nämä pojat näkevät oikean perspektiivin. Se on todella tärkeää, koska heidän täytyy tietää, että tie on olemassa. Meillä on hienoja tarinoita siitä, kun poikia tulee 7-vuotiaana seuraan, he pysyvät täällä ja nousevat ammattilaisiksi täällä, Klopp hehkutti.

Klopp kertoi ollessaan vasta 21-vuotias ja valmentaessaan junioreita, että seuran urheilutoimenjohtaja oli tullut kysymään häneltä, kuinka monta pelaajaa hän haluaa ja Klopp oli vastannut, ettei hän halua yhtäkään pelaajaa.

– Minulta kysyttiin, että kuinka monta pelaajaa haluan, kun siirryimme toiseen ikäluokkaan. Sanoin, etten halua yhtään pelaajaa, vaan haluan työskennellä näiden pelaajien kanssa, Klopp kertoi.

Klopp lupasi myös, että sama mentaliteetti pysyy hänellä Liverpoolissa.

– Voin oikeastaan luvata, että ennemmin kuin hankimme uuden pelaajan, joka ei ole selvästi parempi, mitä meillä on, menemme omilla pojilla. Niin se vain on, niin sen pitää mennä myös tulevaisuudessa. Huolimatta nykyisestä hullusta siirtomaailmasta, haluamme olla se erityinen joukkue, Klopp sanaili.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!