Tämä tilasto kertoo karua kieltä HJK:n sulamisesta – tapahtui myös viime vuonna

HJK:n syyskausi on edennyt surkeissa merkeissä. Viimeisen viiden Veikkausliiga-ottelun otannalla HJK on vasta sarjan seitsemäs voitettuaan vain kaksi ottelua ja hävittyään kolme. Viimeisimpänä HIFK vei Stadin derbyssä Helsingin herruuden viime perjantaina.

Kannattajat ovat jo vaatineet päävalmentaja Mika Lehkosuolle potkuja huonojen tulosten takia. HJK on silti vielä sarjan piikkipaikalla kahden pisteen erolla IFK Mariehamniin, mutta saarelaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän.

HJK:n pistekeskiarvo Euro-otteluiden alkamisen jälkeen kertoo karua kieltä sulamisesta. Oskari Karppisen tekemä tilasto HJK:n pistekeskiarvoista ennen Europelejen alkamista ja sen jälkeen on varsinkin tällä kaudella hurjaa luettavaa.

HJK saalisti ennen europelejä 2,07 pistettä per peli, mutta europelejen alkamisen jälkeen pistekeskiarvo laski peräti 1,47 pisteeseen per peli. Samanlainen notkahdus tapahtui myös viime kaudella, mutta tämän vuoden notkahdus on selvästi suurempi.

Jos et näe alla olevaa kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Osa notkahduksesta selittynee loukkaantumisilla, mutta silti 0,6 pisteen notkahdus kesken kauden kertoo isommistakin ongelmista.

Veikkausliiga-mestaruus on vielä silti HJK:n omissa käsissä, sillä se kohtaa kolmessa viimeisessä ottelussaan IFK Mariehamnin, Ilveksen sekä SJK:n, jotka kaikki voivat vielä voittaa mestaruuden. Ottamalla kolme voittoa viimeisistä otteluista, HJK juhlisi mestaruutta.