© Kuva: Juha Tamminen

TPS ja FC Inter maalittomaan tasapeliin Veikkausliigan nousukarsinnassa

Veikkausliigan nousukarsinnan ensimmäisessä osaottelussa päädyttiin maalittomaan tasapeliin. Molemmilla joukkueilla oli paikat maalintekoon, mutta viimeistely ontui. Turun derbyä seurasi Paavo Nurmen stadionilla 4216 katsojaa.

FC Inter aloitti ottelun vahvemmin. Nuori ja kokematon TPS oli hermostunut, eikä pystynyt pitämään palloa ollenkaan keskikentällä. Inter ei pystynyt kuitenkaan hyödyntämään vahvaa alkua maalin muodossa.

TPS luovutti pallonhallinnan otelun alkuminuuteilla kokonaan Interille, mutta otti ensimmäisen puoliajan edetessä pallonhallinnan itselleen. Hermostuneisuus katosi ja Palloseura alkoi viemään peliä.

Ensimmäisen puoliajan paras paikka avautui kuitenkin Interin Solomon Duahille, joka pääsi nokikkain TPS-maalivahti Oskari Forsmanin kanssa. Forsman torjui kuitenkin hienosti ja jatkotilanteessa tolppa pelasti mustavalkoiset. Forsman pelasi muutenkin vahvan ottelun.

Toisella puoliajalla ottelun käsikirjoitus pysyi samana. TPS hallitsi näennäisesti, mutta Interillä oli vaarallisimmat tekopaikat. TPS:n paras paikka avautui Oskari Jakoselle, jonka laukaus epäonnistui ratkaisevalla hetkellä.

Rasmus Holma pelasi loistavan pelin TPS:n puolustuksessa vieden Inter-hyökkääjä Njazi Kuqilta lähes jokaisen pääpallon. Holma jouduttiin kuitenkin ottamaan vaihtoon ilmeisesti olkapäähän saadun kolhun takia.

Maaliton tasapeli oli molemmille tyydyttävä tulos. Ratkaisu nähdään toisessa osaottelussa, joka vierasmaalisäännön takia ei voi edetä jatkoajalle, jos ottelussa nähdään varsinaisen peliajan aikana maali.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan ensi lauantaina.