© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan nousukarsinnassa rimat kolisivat – tasatilanteesta tauolle

Veikkausliigan nousukarsinta on parhaillaan käynnissä, vastakkain ovat TPS ja FC Inter. Turun derbyssä edettiin tasaisissa merkeissä ensimmäinen puoliaika. Tauolle mentiin lukemista 0-0.

FC Inter aloitti ottelun vahvemmin. TPS:n nuoresta joukkueesta paistoi selvästi kokemattomuus ja pieni hermostuneisuus. TPS antoi suosiolla pallonhallinnan Interille, eikä Palloseura pystynyt oikeastaan yhtään pitämään palloa keskikentällä ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana.

Inter pyrki keskityspalloilla löytämään Njazi Kuqia boksista, mutta TPS-puolustus oli terävänä pääpalloissa. Varsinkin Rasmus Holman preesens TPS:n puolustuksessa oli vakuuttava. Palloseuran onneksi mies valitsi karsintaottelun, eikä ruotsin kielen tuntia, kuten mies vitsaili Twitterissä.

Inter sai muutamia tekopaikkoja, mutta Palloseuran hermostuneisuus alkoi vähitellen kadota ja TPS alkoi löytämään välejä keskikentällä paremmin. TPS uskalsi pitää palloa rohkeammin ja se tuotti myös muutaman kulmapotkun ja laukauksen.

TPS:n maalivahti Oskari Forsman otti muutaman tärkeän torjunnan ensimmäisellä puoliskolla. Inter sai loistavan paikan aivan ensimmäisen puoliskon loppuhetkillä, kun Solomon Duah pääsi läpi. Forsman torjui ja jatkotilanteessa tolppa pelasti TPS:n.