© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan panokset kovenevat: Meneekö kolmen joukkueen mitalisauma tänään?

Veikkausliigassa pelataan illalla kauden toiseksi viimeinen sarjakierros ja panokset ovat äärimmäisen kovat. IFK Mariehamn matkustaa Lahteen, Ilves kohtaa kotonaan HJK:n ja SJK saa kotiinsa hännänhuippu PK-35:n.

IFK Mariehamn johtaa sarjaa pisteellä ennen HJK:ta. SJK on pisteen Klubin perässä ja Ilves myös pisteen SJK:sta. Kävi illan otteluissa miten tahansa, mestaruus ei vielä voi ratketa ennen päätöskierrosta.

VPS roikkuu sekin vielä mukana mitalitaistossa, se on kaksi pistettä Ilveksen takana ja kohtaa tänään vieraissa PS Kemin. Ja laskennallisesti myös RoPS on yhä mukana: sen ero kolmossijaan on viisi pistettä. Napapiiriläisten mitali vaatisi kahta voittoa ja puolestaan SJK:lle ja Ilvekselle kahta tappiota, ja myös VPS:n pitäisi hävitä vähintään toinen otteluistaan.

Myös häntäpäässä on tiukkaa: HIFK on kaksi pistettä Interiä edellä, joka on nyt karsijan paikalla. PS Kemikään ei ole vielä kuvilla, sillä sen kaula Interiin on neljä pistettä. Inter kohtaa tänään kotonaan RoPS:in ja HIFK KuPS:in.

Erilaisia mahdollisia skenaarioita on niin paljon, että ennustaminen on mahdotonta. Kärkikuusikosta Ilves, VPS ja RoPS voivat menettää tänään mitalimahdollisuutensa. Samoin Interin joutuminen liigakarsintaan voi tänään varmistua.

Jos tasapisteisiin päädytään, ratkaisee ensisijaisesti maaliero. Se on IFK Mariehamnilla +12, HJK:lla +14, SJK:lla +8, Ilveksellä +4, VPS:llä +7 ja RoPS:illa +10.