© Kuva: Juha Tamminen

Antti Muurinen: ”Tämä ei ole yhden miehen show”

Antti Muurinen teki Helsingin IFK:n kanssa kauden 2017 kattavan päävalmentajasopimuksen ja hän aloittaa pian ensimmäisen kokonaisen kautensa HIFK:n päävalmentajana.

Muurinen, 62, palkattiin HIFK:n päävalmentajaksi kesken viime kauden ja seura onnistui Muurisen johdolla säilyttämään sarjapaikkansa Suomen korkeimmalla sarjatasolla myös tulevalle kaudelle. Muurisen johdolla HIFK voitti kaikki kolme Veikkausliigan mitalijoukkuetta loppukauden aikana ja pistesarakkeeseen kertyi tasaisesti tärkeitä sarjapisteitä.

– Nyt on riittävästi aikaa rakentaa joukkue. Iso haaste on tietysti se, minkälainen joukkue meillä tulee olemaan. Isoin voimavaramme on joukkueemme ympärillä oleva into ja motivaatio, jotka vievät toimintaa eteenpäin, Muurinen kertoo HIFK:n verkkosivuilla.

Helsingin IFK:n vuonna 2001 perustettu kannattajaryhmä Stadin Kingit ehti tehdä jo viime kaudella Muuriseen lähtemättömän vaikutuksen.

– Totta kai täytyy kiittää viime kaudesta meidän upeita kannattajia – he ovat loistava ryhmä. Kotiotteluidemme tunnelma on ehdottomasti koko liigan eliittiä, Muurinen hehkuttaa.

– Se henki, millä sarjapaikka taisteltiin, oli aivan mieletön. Haluankin oikeastaan kiittää kaikkia mukana olleita – joukkue, taustat, seurajohto. Veikkausliigaseurassa toimiminen ei ole enää tänä päivänä yhden miehen show. Mielestäni meillä oli hieno tiimi jo menneellä kaudella ja aivan varmasti myös tulevalla, Muurinen sanoo.

(Lähteet: HIFK:n nettisivut, Veikkausliiga)