© Kuva: Getty Images

Arsene Wenger vähättelee skismaa Mourinhon kanssa: ”Tämä ei ole mikään managerien välinen sota”

Arsenalin manageri Arsene Wenger sanoo puristavansa Manchester Unitedin virkaveljen Jose Mourinhon kättä ennen lauantaina ottelua, vaikka kaksikolla on ollut jäätävät välit.

Wenger ja Mourinho ovat olleet aikaisemmin usein tukkanuottasilla Mourinhon Chelsea-pestien aikana. Kaksikon välit nousivat ykköspuheenaiheeksi ottelun lehdistötilaisuudessa tänään.

– En koe mitään tarvetta avata teille suhdettamme. Hän taistelee oman joukkueensa eteen, minä omani. Ja se on täysin normaalia, Wenger sanoi.

– Totta kai puristan hänen kättään ennen ottelun alkua. Kunnioitan sitä rituaalia, mikä on Valioliigallekin tärkeää. Sitä paitsi tämä ei ole mikään sota kahden managerin välillä, vaan pelaajien ja kahden hienon joukkueen taistelu.

Mourinho on saanut tällä kaudella lokaa niskaansa puolustusvoittoisesta pelisysteemistään.

– Yleisö nauttii, kun joukkueet pelaavat laadukasta jalkapalloa. Olemme nähneet tällä kaudella pari huippuottelua, jotka eivät ole vastanneet laatustandardeja, Wenger viittaa esimerkiksi Liverpoolin ja Manchester Unitedin maalittomaan nyhjäykseen.

– Näitä isoja pelejä katsellaan ympäri maailmaa, joten on koko liigan imagolle tärkeää, että pelit ovat hyviä ja viihdyttäviä. Eniten se on kiinni pelaajista kentällä.

Manchester Unitedilla on paljon poissaoloja, mutta Wenger ei anna sen hämätä.

– Olen varma, että he olisivat halunneet Zlatan Ibrahimovicin (pelikiellossa) juuri tähän otteluun. Heillä on poissaoloja, mutta niin on meilläkin, en halua spekuloida Unitedin heikkouksilla lainkaan. Muistattehan, että kun viimeksi hävisimme heille, se oli Marcus Rashford, joka tappoi meidät, Wenger muistuttaa.

Manchester United-Arsenal -ottelua voi seurata suoran lähetyksenä lauantaina 19.11. Viasat Jalkapallo -kanavalla ja verkkopalvelu Viaplayssa kello 14.30 alkaen Tuomas Virkkusen selostamana. Viasatin ohjelmatiedot tulevista jalkapallo-otteluista löydät täältä.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!