© Kuva: Getty Images

Gareth Southgate ei spekuloi jatkollaan: ”Olemme tuoneet tasapainon takaisin tähän joukkueeseen”

Media on jo julistanut, että Gareth Southgatelle tullaan tarjoamaan nelivuotista sopimusta Englannin managerina. Manageri itse ei ota kantaa asiaan.

Tiistaina Englannin verkkoon tehtiin ensimmäiset maalit Southgaten aikakaudella, kun Espanja nousi Wembleyllä viime hetkillä kahden maalin takaa 2-2-tasapeliin. Southgaten ajan saldo on kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä.

– Olen oppinut paljon tästä roolista ja todistanut, että pystyn hoitamaan isoja pelejä. Olemme yhdessä valmennustiimin kanssa onnistuneet luomaan taktiikat, joilla joukkue on pystynyt haastamaan kovia vastustajia ja pelaamaan erinomaisen hyvin, Southgate sanoi BBC:n mukaan.

– Olemme selvinneet hienosti hankalistakin tilanteista. Tämä on ollut minulle upea kokemus. Olen totaalisesti nauttinut työskentelystä pelaajien kanssa, tässä joukkueessa on todella paljon potentiaalia.

Southgate valittiin väliaikaiseksi manageriksi Sam Allardycen pikaisten potkujen jälkeen. Tämä ehti johtaa Englantia vain yhden ottelun ajan.

– Kun otin vastuun, olimme hyvin epätasapainoisessa tilassa. Nyt olemme tuoneet tasapainon takaisin ja rakentaneet pohjan, josta joukkueen on hyvä ponnistaa eteenpäin. Mielestäni saimme tehtyä sen, mitä meiltä pyydettiin, Southgate pohti.

– Minulla on nyt seuraavaksi edessä alle 21-vuotiaiden EM-kisajoukkueen valmistaminen. Olen ylpeä siitä, mitä sain aikaan, mutta en halua julkisesti spekuloida yhtään mitään.