© Kuva: Getty Images

Hurjassa vireessä oleva Mesut Özil ei ole Saksan maajoukkueryhmässä – tässä syy

Arsenalissa vahvaa alkukautta pelaavaa Mesut Öziliä ei valittu Saksan maajoukkueryhmään, joka kohtaa MM-karsinnassa San Marinon ja harjoitusottelussa Italian. Saksan päävalmentaja Joachim Löw avasi ratkaisua lehdistötilaisuudessa.

Löwin mukaan ryhmässä mukana olevat Toni Kroos ja Sami Khedira pelaavat vain toisessa ottelussa maajoukkuetauon aikana. Özil sen sijaan jäi kokonaan ryhmän ulkopuolelle.

– Pelaajilla ei ole ulkomaisissa huippuliigoissa talvitaukoa, kuten Bundesliigassa, joten on hyvä antaa heille tässä tapauksessa lepoa, Löw perusteli.

Löw pääsee myös kokeilemaan uusia pelaajia ennalta selvästi heikompaa San Marinoa vastaan. Ylimielisyyteen ei Saksalla silti ole varaa Löwin mukaan.

– Emme missään nimessä halua olla ylimielisiä San Marinoa vastaan. Aiomme olla todella keskittyneitä ja vakavissamme. Heille ottelu maailmanmestareita vastaan on tietysti todella erityinen, Löw kuittasi.

Saksan maajoukkueeseen nousee ensimmäistä kertaa kolme nuorukaista, jotka ovat aloittaneet vahvasti oman kautensa. Bayer Leverkusenin Benjamin Henrichs, 19, Wolfsburgin Yannick Gerhardt, 22, sekä Werder Bremenin Serge Gnabry, 21, tekevät maajoukkuedebyyttinsä.

– Haluamme nähdä heidät. Heidän hyvät otteet viimeisten kuukausien aikana on noteerattu, Löw sanoi.

Lähde: Goal

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!