© Kuva: Juha Tamminen

Kolme suomalaisseuraa nousi arvostetulle listalle – suurseurat jäivät taakse!

CIES Foorball Observatory on tehnyt uusimman listauksen seuroista, joiden kokoonpanossa on ollut eniten seuran omia kasvatteja. Suomalaisista 100 seuran joukkoon pääsivät HJK, FC Inter ja FC Lahti.

Listauksessa prosenttimäärä laskeutui niiden pelaajien peliajasta edustusjoukkueen mukana, jotka ovat olleet 15-21-vuotiaina seurassa vähintään kolme vuotta.

Peliaika laskettiin nimenomaan kansallisen sarjan otteluissa 1.7. – 21.11.2016 välisenä aikana.

Korkeimmalla suomalaisista seuroista oli HJK, jonka prosenttilukema oli kunnioitettava 32,2. Helsinkiläisseura oli listan sijalla 54. Toiseksi korkeimmalla suomalaisista oli FC Inter, joka oli sijalla 72 prosenttilukemalla 30,1. Kolmas suomalaisseura oli FC Lahti, joka oli listan sijalla 86 prosenttilukemalla 28,0.

Koko listauksen ensimmäinen oli slovakialainen FC Tatran, jonka prosenttilukema oli huima 74,6. Huippuliigojen (Valioliiga, La Liga, Ligue 1, Serie A, Bundesliiga) paras seura oli espanjalainen Athletic Bilbao, jonka prosenttilukema oli 62,5, ja se oikeutti listauksessa kolmannelle sijalle.

Suomalaisseurojen prosenttilukemat voittivat selvästi muun muassa Manchester Unitedin (22,1 %), Real Madridin (23,2 %) ja Manchester Cityn (0,0 %) kaltaisten huippuseurojen prosenttilukemat.

Voit katsoa koko listauksen täältä (football-observatory.com).