© Kuva: Juha Tamminen

Kommentti: Oliko se siinä, Roman Eremenko?

Tämä kommentti on mallia spekuloiva, koska UEFA ei ole vielä tiedottanut Roman Eremenkon, Suomen parhaimman aktiivijalkapalloilijan, jatkosta. Faktaa on vain se, että UEFA asetti Eremenkon väliaikaiseen 30 vuorokauden pelikieltoon viime lokakuun alussa, jota jatkettiin vielä 15 vuorokaudella viime viikolla.

Eremenko ei ole saanut osallistua seurajoukkueensa TsSKA Moskovan harjoituksiin, eikä myöskään olla maajoukkueen mukana. Siinä faktat tästä kirjoituksesta.

Sitten spekulaatioon. Viimeisen huhun mukaan Eremenkoa odottaisi kahden vuoden pelikielto kiellettyjen aineiden käytöstä. Tämän huhun takana on Venäjän suurimman urheilulehden päätoimittaja Artur Petrosyan, joka kirjoitti huhusta Twitterissä.

Voisi siis kuvitella, että huhulla on ainakin jonkinasteinen totuuspohja, koska Venäjän suurimman urheilulehden päätoimittaja ei luultavasti ihan jokaista pientä huhupuhetta lähde kommentoimaan.

Lopullinen päätös kuullaan luultavasti perjantaina tai maanantaina. Mutta mitä, jos huhu pitääkin paikkansa?

Se on iso kysymys varsinkin Eremenkolle itselleen, mutta myös Suomen A-maajoukkueelle ja jopa Moskovan TsSKA:lle. Eremenko on Suomen yksi parhaista jalkapalloilijoista koskaan. Eremenkoa ei ole Suomessa osattu koskaan arvostaa riittävästi, sillä mies ei ole koskaan pelannut Euroopan huippusarjoissa, kuten Valioliigassa, jota suomalaiset eniten seuraavat.

Kaksi vuotta on pitkä aika. Eremenko on nyt 29-vuotias, eli lähellä parasta ikäänsä urheilijana sekä jalkapalloilijana. Hän on noussut Venäjällä sarjan parhaiden pelaajien joukkoon, ja TsSKA:lle suomalainen on kultaakin kalliimpi. Katsokaa vaikka, miten TsSKA:lla on mennyt sen jälkeen, kun Eremenko joutui väliaikaiseen pelikieltoon. Ura on ollut pitkäjänteisen työn myötä nousukiidossa.

Jos Eremenko joutuisi kahden vuoden pelikieltoon, tarkoittaisi se sitä, että Suomen tämän hetken kirkkaimman tähden ura rysähtäisi täydellä vauhdilla seinään. Seinään, joka murskaisi samalla myös suomalaisen jalkapallon esikuvan ja idolin palasiksi.

Jalkapalloa Eremenko tuskin koskaan lopettaa, vaikka pelikielto tulisikin. Se on hänellä veressä. Toinen kysymys onkin se, että jaksaisiko 31-vuotias Eremenko lähteä vielä uudestaan jalkapalloammattilaiseksi vietettyään kaksi vuotta perhe-elämää lastensa kanssa.

Romanin isoveli 33-vuotias Alexei Eremenko Jr. kertoi kesällä, että hänen ammattilaisuransa on ohi. Jos huhut pitävät paikkaansa isoveli saa pian perheen sisältä seuraa eläkepäivien viettoon.

Ja se on todella suuri sääli Roman Eremenkon itsensä sekä suomalaisen jalkapallon kannalta.

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!