© Kuva: Getty Images

Kuuden miljoonan siirtokorvaus saattaa kaatua Roman Eremenkon niskaan

Roman Eremenko tuomittiin perjantaina kahden vuoden kilpailukieltoon kokaiinin käytöstä. Moskovan TsSKA maksoi Rubin Kazanille Eremenkosta vuonna 2014 noin kuusi miljoonaa euroa. Eremenko saattaa joutua vielä maksumieheksi kärynsä takia.

Varatuomari ja CAS:in välimiesoikeuden jäsen Mika Palmgren kertoi Ylen haastattelussa, että Eremenkolla voi käydä samalla tavalla kuin romanialaisella Adrian Mutulla aikoinaan, kun hän pelasi Chelseassa.

– Mutu jäi kiinni kokaiinin käytöstä, joka oli tapahtunut vapaa-ajalla. Tämän seurauksena Chelsea purki Mutun sopimuksen. Sen jälkeen Chelsea vaati Mutulta maksamaansa siirtokorvausta takaisin, Palmgren sanoi Ylelle.

Lopulta Mutu joutui maksamaan seuralle.

– Kyseisessä tapauksessa CAS päätyi siihen lopputulokseen, että se velvoitti Mutun maksamaan Chelsealle takaisin noin 17 miljoonaa euroa. Syynä oli se, että Mutu oli omalla laiminlyönnillään aiheuttanut sopimuksen purkamisen ja siten aiheuttanut vahinkoa Chelsealle, joka ilmeni siirtokorvauksen maksamisen muodossa, Palmgren kertoi.

TsSKA:lla on mahdollisuus tehdä samanlainen temppu Eremenkon kanssa. Eremenko teki TsSKA:n kanssa neljän vuoden sopimuksen vuonna 2014, joten suomalaisella olisi vajaa kaksi vuotta sopimustaan jäljellä seuran kanssa. Eremenkon pelikielto päättyy 6. lokakuuta 2018.

– Mutun ja Eremenkon tapaus ovat laadultaan samankaltaisia. Ja siinä tapauksessa Eremenkolla on tapauksessa valtava taloudellinen riski olemassa, Palmgren sanoi.

Lue lisää Eremenkon tilanteesta seurantalinkistämme.

Voit lukea Ylen jutun aiheesta täältä.