© Kuva: Getty Images

Man City -luotsi Pep Guardiola sai revanssinsa upealla voitolla FC Barcelonasta

Pep Guardiolan Manchester City sai revanssinsa FC Barcelonasta kotonaan Mestarien liigan neljännellä kierroksella. Ilkay Gündoganin tasoitusmaalin jälkeen City pelasi kauden parasta peliänsä ja vei voiton lopulta 3-1.

Barcelona antoi kovan löylytyksen edellisessä ottelussa Citylle kotikentällään 4-0. Guardiola sanoikin, että Cityn täytyy pelata paras pelinsä, mikäli se haluaa voittaa. Siinä City myös onnistui. Guardiola valmensi Barcassa vuosina 2008-12, joten voitto oli varmasti erityinen myös sen takia City-managerille.

City lähti ennakkoluulottomasti ja rohkeasti prässäämään korkealta Barcelonaa vastaan useissa tilanteissa. Barcelona kuitenkin hallitsi palloa ensimmäisellä puoliajalla selvästi.

Lionel Messi vei vieraat 0-1-johtoon hienon kuvion päätteeksi 21. minuutilla. Neymar teki täsmällisen oikea-aikaisia ratkaisuja, ja syötti lopulta pallon Messille, joka otti pallon upeasti haltuun ja sijoitti ohi Willy Caballeron.

City tasoitti ottelun Gündoganin maalilla 39. minuutilla. Maalin jälkeen kotijoukkue pääsi peliin mukaan, ja pelasi ensimmäisen puoliskon loppuajan suorastaan hurmiossa. Lisämaaleja ei ennen taukoa silti nähty.

Toinen puoliaika jatkui hienoisesti Cityn otteessa, vaikka Barcelona hallitsikin edelleen palloa. Cityn vastahyökkäykset olivat todellaa nopeita ja tuottivat vaaratilanteita Barcan suhteellisen kokemattomalle puolustukselle.

Kevin De Bruyne vei Cityn johtoon 51. minuutilla kauniilla vapaapotkuosumalla.

Maalin jälkeen ottelussa nähtiin suorastaan epätyypillistä jalkapalloa kahdelle pallonhallintaan uskovalle valmentajavelholle Luis Enriquelle ja Guardiolalle. Molemmat joukkueet hyökkäsivät todella nopeasti eteenpäin, ja ottelussa mentiin ajoittain kirjaimellisesti päästä päähän.

Ottelua hyvin kuvaava tilanne nähtiin reilun tunnin kohdalla. Ensin Barcan keskikenttäpelaaja Andre Gomez paukutti nopean hyökkäyksen päätteeksi pallon ylärimaan. Sen jälkeen City lähti nopeasti vastahyökkäykseen ja toisessa päässä hyvään tekopaikkaan pääsi De Bruyne, joka ampui tolppaan.

Cityn vahva ote pelistä palkittiin 75. minuutilla. De Bruyne antoi upean läpisyötön, jonka vaihdosta sisään tullut Jesus Navas jatkoi maalille. Sergio Aguero ei saanut palloa sisään, mutta vahvassa lennossa oleva Gündogan viimeisteli varmasti viidestä metristä. Barca-pelaajat kritisoivat tilannetta kovasti, sillä pallo näytti osuvan Agueron käteen ennen maalia.

Barcelona sai luotua muutaman vaarallisen tekopaikan vielä, mutta myös Cityllä oli omat mahdollisuutensa kasvattaa johtoa vaarallisista vastahyökkäyksistä. Lopulta voitto oli Citylle täysin oikeutettu, sillä kotijoukkue pelasi ehdottomasti yhden kauden parhaimmista peleistään.

Barca jatkaa yhä C-lohkon kärjessä tappiosta huolimatta. City vahvisti asemaansa lohkon toisena jatkoonmenijänä, kun Borussia Mönchengladbach ja Celtic tasasivat pisteet Saksassa.