© Kuva: Getty Images

PSG joutui jättämään tähtipelaajansa kotiin Mestarien liigan huippukamppailusta – viisumi evättiin

Arsenal isännöi PSG:tä keskiviikkoiltana Mestarien liigan herkkupalassa. Panoksena voi olla lohkovoitto, sillä joukkueet ovat tasapisteissä A-lohkon kärjessä. PSG joutui matkustamaan Lontooseen ilman tähtipuolustajaansa Serge Aurieria.

Iso-Britannian viranomaiset eivät nimittäin myöntäneet Aurierille viisumia, koska PSG-puolustaja sai tuomion Ranskassa poliisin pahoinpitelystä. Aurier on kuitenkin valittanut tuomiosta, eikä sitä ole vielä pantu toimeen.

Aurier sai kahden kuukauden vankilatuomion lyötyään poliisia kyynärpäällä. Tuomio muunnetaan todennäköisesti yhdyskuntapalveluksi ja Aurierin tuomiosta jättämä valitus on yhä käsittelemättä. PSG ei hyvällä katsonut Iso-Britannian viranomaisten toimintaa.

– PSG toimi täysin avoimesti ja informoi Britannian viranomaisia tuomiosta ja Aurierin jättämästä valituksesta. Seura selvitti useaan kertaan, että Aurier on valittanut oikeuden päätöksestä, ja siten häntä on pidettävä syyttömänä, kuten kaikkia muitakin, keitä valitusoikeus koskee, PSG kirjoitti tiedotteessaan.

PSG:n mukaan seura oli toimittanut kaikki tarvittavat paperit viranomaisille, ja Aurierille myönnettiin viisumi 21. lokakuuta. Iso-Britannian sisäministeriö oli kuitenkin perunut viisumin viime viikon keskiviikkona, ja syyksi oli annettu Aurierin aiempi tuomio, jonka hän oli saanut jo ennen PSG:n haettua viisumia.

– PSG pitää todella valitettavana sitä, ettei Aurierin oikeus syyttömänä pitämiseen ole vaikuttanut Britannian päätökseen. Myös UEFA on useaan kertaan välittänyt täyden tukensa Paris Saint-Germainille tässä tapauksessa Britannian viranomaisia kohtaan.

Arsenalin ja PSG:n välistä ottelua voi seurata suorana lähetyksenä keskiviikkona 23.11. verkkopalvelu Viaplayssa kello 21.40 alkaen. Viasatin ohjelmatiedot tulevista jalkapallo-otteluista löydät täältä.