© Kuva: Pekka Mäntylä

RoPS kaappasi HJK-lupauksen: ”Emme olleet ainoita hänestä kiinnostuneita”

Poikamaajoukkueiden sekä Klubi 04:n runkopelaajiin kuuluva Timo Stavitski, 17, siirtyy kaudelle 2017 Rovaniemen Palloseuraan. RoPS ja laitapelaaja Stavitski ovat allekirjoittaneet yhden vuoden sopimuksen vuoden optiolla.

– Tässä siirrossa on taustalla useamman kuukauden määrätietoinen etsintä tulevaisuuden laitapelaajasta. Saimme Timosta vinkin, olen nähnyt hänet pelaamassa sekä keskustellut hänen maajoukkuevalmentajiensa kanssa, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertoi seuran nettisivuilla.

Kirkkonummella syntynyt Stavitski on Kyrkslätt IF:n kasvatteja. KyIF:stä hän siirtyi Helsingin Jalkapalloklubiin B-ikäisenä. HJK:n B-junioreiden jälkeen ura jatkui päättyneellä kaudella Klubi 04:ssä.

Kakkosen pelien lisäksi Stavitski oli mukana HJK:n U19-joukkueessa UEFA Youth Leaguen karsinnoissa, keväällä U17-maajoukkueen EM-jatkokarsinnoissa sekä syksyllä U18-maajoukkueen otteluissa Puolaa ja Tsekkiä vastaan.

– Timo on nopea. Hän on saanut paljon vastuuta Klubi 04:ssä sekä poikien maajoukkueissa. Me emme olleet ainoita Timosta kiinnostuneita, vaan mukana oli rivi muitakin liigaseuroja. Hän tulee olemaan todella mielenkiintoinen kaveri sekä persoonana että pelaajana, Malinen sanoi.

Stavitski harjoittelee vielä marras-joulukuun ajan Kirkkonummella ennen tammikuista muuttoa Napapiirille. Pelaajalla itsellään mieli on ensimmäisen liigasopimuksen johdosta korkealla.

– Ei voi olla kuin tyytyväinen. Minulla oli tavoite saada tulevalle kaudelle paikka Veikkausliigan joukkueesta, ja siinä onnistuttiin. Kaiken lisäksi pääsin vieläpä hyvään joukkueeseen, Stavitski iloitsi.

Lähde: RoPS