TPS ja Jani Virtanen tiedottivat torstaina solmineensa vuoden jatkosopimuksen. Virtanen kuului viime kaudelle TPS:n avainpelaajiin. Jatkosopimuksen myötä Virtanen aloittaa uuden aluevaltauksen, kun 28-vuotias peluri aloittaa valmentamisen TPS:n junioreissa.

Poskionteloiden leikkaus aiheutti Virtaselle muutaman ottelun tauon viime touko-kesäkuun vaihteessa. Hyvin alkanut kausi sai ikävän kolauksen.

– Sanoin Mikallekin (Laurikainen, TPS:n päävalmentja), että jäi vähän kaksijakoiset fiilikset viime kaudesta sen tauon takia. Talvi oli hyvä ja kaikki meni siihen asti todella hyvin. Toipuminen siihen huippukuntoon kesti jonkin aikaa. Loppu meni taas ihan hyvin, ja siitä olisi tarkoitus jatkaa, Virtanen kertoo SuomiFutis.com-sivustolle.

Lopulta nousu Veikkausliigaan jäi todella pienestä kiinni. Nousukarsinnassa FC Inter oli parempi. Virtasen mukaan ensi kaudella TPS on taas valmiimpi joukkue oltuaan kahtena edellisenä kautena jo lähellä nousua.

– Meillä oli tosi nuori joukkue. En tiedä olisiko pojat olleet vielä niin valmiita liigaan. Suurimmalle osalle tämä on ehkä se oikea taso vielä pelata. En usko, että tuo lähellä nousua oleminen kahtena edellisenä kautena painaa mitenkään ensi kaudella. Kolmas kerta toden sanoo.

– Oli kiva tavallaan pelata Interiä vastaan, mutta olisin kyllä ottanut mielummin HIFK:n tai PS Kemin. Interillä oli todella kova joukkue, jossa oli paljon hyviä yksilöitä. Varmaan monet meistä miettivät, etteivät rahkeet ihan riittäneet tuohon leikkiin, mutta talvi tehdään hommia, että ensi kaudella riittää, Virtanen kertoo itseluottamusta puhkuen.

TPS jäi lopulta pisteen päähän JJK:sta, joka nousi suoraan Veikkausliigaan ensi kaudeksi. Palloseura koki viime kaudella muutamia viime hetkien sulamisia, joiden hinta kasvoi loppukaudesta suureksi.

– Loppukaudesta ja varsinkin kauden jälkeen käytiin läpi, että nousuun olisi tarvittu tasapisteet JJK:n kanssa, että olisimme olleet edellä maalieron turvin. Se on toki jossittelua. Kaikki ymmärtävät sen, että niitä sulamisia tuli, jotka maksoivat nousun lopulta. Nyt ollaan taas vuoden vanhempia ja kokeneempia.

Virtanen aloittaa uuden jatkosopimuksen myötä myös valmennushommat TPS:ssä. Tarkoituksena on liittyä johonkin juniorijoukkueeseen apuvalmentajaksi. Virtanen ei ole vielä käynyt valmennuskoulutuksia, mutta kiinnostusta on nähdä myös valmentajan puoli jalkapallosta.

– Sanoin Mikalle ja Mikolle (Hyyrynen), että olisin kiinnostunut opettamaan nuoria pelaajia. Mielestäni pystyn antamaan niin paljon asioita nuorille pelaajille, joita he eivät vielä tiedä. Olen kiinnostunut jalkapallosta pelinä, en vain pelaajana, Virtanen sanoo.

Virtanen on tunnettu pukukopissa joukkuepelaajana ja jopa veijarimaisena persoonana.

Minkälainen on sitten valmentaja-Virtanen?

– Vaativa ja täysi sekopää, Virtanen sanoo nauraen.