Huuhkajien peräsimestä potkut noin puolitoista vuotta sitten saanut Mixu Paatelainen on tällä hetkellä ilman töitä. Viimeiset potkut tulivat viime toukokuussa, kun suomalaisvalmentaja sai potkut Dundee Unitedista.

Paatelainen kertoi skotlantilaisen The Sunin haastattelussa, että olisi tarvinnut enemmän aikaa Dundeen peräsimessä saadakseen tuloksia aikaiseksi.

– Perin joukkueen, joka oli menettänyt kokonaisen joukkueellisen avainpelaajiaan. En saanut tarpeeksi aikaa, se on varma. Tiedän, että olisin kääntänyt asiat päälaelleen ja tehnyt seurasta vahvan taas, Paatelainen sanoi.

– Olisimme voineet pelata neljän parhaan joukkoon pääsemisestä ja paikoista Euroopan kentille. Tiedän sen, Paatelainen jatkoi.

Dundee United putosi Paatelaisen johdolla Skotlannin Valioliigasta kauden päätteeksi. Paatelainen ei silti kadu lyhyttä visiittiä Dundee Unitedin peräsimessä.

– Tiedän olevani parempi valmentaja nyt. Tiedän nyt, mitä tehdä eri tavalla ja paremmin, Paatelainen sanoi.

Paatelaisen tulevaisuus on auki. Joitain kyselyjä on tullut Skotlannista, mutta vielä ei ole osunut sopivaa tarjousta eteen. Entinen Huuhkaja-valmentaja on valmis likaamaan kätensä.

– En ole sellainen, joka pelkää haasteita. En pelkää liata käsiäni kehittääkseni asioita. Niin tapahtui Hibernianissa, Kilmarnockissa, Dundee Unitedissa ja jopa Suomen maajoukkueessa, Paatelainen sanoi.