Pep Guardiolan piti olla messias, joka nostaa Manchester Cityn maailman huipulle. Alku sujuikin loistavasti, kun joukkue voitti kauden alkuun kymmenen ottelua putkeen maalierolla 30-6.

Sitten tapahtui jotakin omituista. Syyskuun lopun jälkeen City on pelannut 15 ottelua saldolla neljä voittoa, kuusi tasapeliä ja viisi tappiota. Maalierokin on muuttunut dramaattisesti, näistä otteluista se on ollut 22-25.

Tuorein totaalinöyryytys nähtiin lauantaina, kun Leicester suorastaan murskasi Cityn 4-2. Kotijoukkue johti ottelua jo 4-0, City sai vasta lopussa kaksi lohdutusosumaa.

Guardiola aloitti ottelun kolmen puolustuslinjalla, mutta muutti sen näljän miehen linjaksi, kun Leicester iski kaksi maalia neljässä minuutissa.

– Ei tämä ole systeemistä kiinni, pelasimme tällä tavalla alkukaudesta hyvin. Nyt on analysoitava, miksi näin tapahtui ja rohkaistava pelaajia ottamaan askel parempaan, Guardiola sanoi BBC:n mukaan.

– En voi sanoa, että olisimme pelanneet huonosti. Olen aina pyrkinyt voittamaan pelejä hallinnan kautta, nyt on mietittävä tarkkaan, miksi se ei tällä hetkellä toimi.

Jos Chelsea voittaa tänään West Bromwichin, se karkaa jo seitsemän pisteen päähän Manchester Citystä. City on yhdeksästä viime liiga pelistä kerännyt vain 12 pistettä, Chelsea 24.