© Kuva: Getty Images

Pertti Alajan hölmöily kostautui: ”Ei kai kukaan Palloliitossa voi olla niin sekaisin?”

Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja jyräsi haluamansa miehen Huuhkajien päävalmentajaksi vahvoista epäilyksistä huolimatta. Nyt tuo jyräys kostautui.

MTV Sportin tietojen mukaan Hans Backe on saanut potkut ja Huuhkajien peräsimessä jatkaa Markku Kanerva. Myös Helsingin Sanomat kertoo Backen saaneen potkut.

Jos uutiset pitävät paikkansa, Huuhkajat hukkasi taas kerran yhdet karsinnat. Miksi päävalmentajaksi pitì runnoa mies, joka oli jo menossa eläkkeelle pidettyään valmentamisesta edellisten potkujensa jälkeen breikkiä neljä vuotta?

Backen sopimus olisi jatkunut vielä vuoden – siltä ajalta Palloliitto maksaa nyt hänen palkkansa. Lisäkuluja ei tosin tule, koska lienee selvä, että jo liiton palkkalistoilla oleva Markku Kanerva jatkaa ainakin vuoden 2017, koska mahdollisuudet MM-lopputurnaukseen ovat jo menneet.

Rahallinen tappio ei siis iso ole, mutta pelillinen sitäkin suurempi. Backe ajoi omaa pelisysteemiään sisään – joka oli täysin erilainen kuin edeltäjänsä Mixu Paatelaisen. Jos jonkinlaista jatkuvuutta olisi haluttu, olisi Palloliitto (=Alaja) palkannut valmentajan, joka olisi edes orastavasti ollut Paatelaisen ajatusten kanssa samalla aaltopituudella.

Nyt niin ei tehty ja tulos oli karmea. Koko syksy meni opetellessa, ja Suomi ei voittanut Backen aikakaudella yhtäkään ottelua, ei edes Kosovoa kotona!

Moni asiantuntija oli Paatelaisen potkujen jälkeen sitä mieltä, että hänen kakkosmiehensä Kanerva olisi ollut pelillisesti ajatellen loistava valinta jatkamaan. Jostain syystä häneen ei luotettu. Miten käynee nyt? Kanervalla on tällä kertaa todennäköisesti ainakin kuusi karsintaottelua sekä mahdolliset harjoitusottelut aikaa näyttää.

Sillä ei kai kukaan Palloliitossa voi olla niin sekaisin, että uusi päävalmentaja valittaisiin vielä näiden karsintojen aikana? Tai no niin, ilmeisesti kyllä voi.

Nyt olisi loistava paikka antaa Kanervalle aikaa osoittaa, mihin hän pystyy. Kanerva on tehnyt hyvää tulosta, kun on päässyt johtamaan Huuhkajia aika-ajoin väliaikaisena valmentajana. Nyt on katsottava Kanerva-kortti loppuun. Jos ei toimi, uusi mies tilalle. Jotenkin on sellainen kutina, että voisi toimiakin.

LAURI HOLLO

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!

Comments are closed.