35-vuotias Juho Mäkelä jatkaa HIFK:n riveissä ainakin ensi kauden. Kokenut konkarihyökkääjä uskoo joukkueeseensa.

Mäkelä on pelannut Veikkausliigassa 227 ottelua ja tehnyt niissä komeat 98 maalia.

– Treeneissä on ollut loistava pöhinä päällä. Joukkue on uudistunut aika paljon viime kaudesta. Uudet nuoret pelaajat ovat tulleet ryminällä mukaan ja tuoneet energiaa sekä intoa harjoituksiin. Olen nauttinut harjoittelusta todella paljon ja vaikka muutama pre-season on jo uralla takana, olen intoa täynnä niin kuin se kuuluisa ilmapallo, ja kaikin puolin tyytyväinen pre-seasonin alkuun, Mäkelä kertoo seuran nettisivuilla.

– Valmennus on tehnyt tarkan harjoitussuunnitelman koko kevääksi ja harjoitusviikot on rakennettu järkevästi. Kaikki pyrkivät tekemään kaikki pienetkin asiat mahdollisimman hyvin ruokavaliosta ja treeneihin valmistautumisesta alkaen ja vaatimustaso on asetettu korkealle jokaiselle pelaajalle.

HIFK on pelannut jo kaksi harjoitusottelua, mutta voittoja ei ole irronnut.

– Pari peliä on tosiaan takana, ja sekä oma että joukkueen pelaaminen on ollut vielä hakemista. Harjoituskautta on vasta sen verran vähän takana, että taktisia juttuja ei ole vielä edes paljon keretty harjoittelemaan.

– Hyökkäysparin, sekä hyökkäyksen ja keskikentän yhteistyössä on paljon parannettavaa sekä hyökätessä että puolustaessa, mutta peleissä on ollut toki myös paljon hyvää. Uskon vahvasti, että pelituntuman parantuessa sekä omat että koko joukkueen suoritukset tulevat kehittymään rutkasti, sillä ainekset maukkaaseen keitokseen ovat olemassa, Mäkelä uskoo.