HJK:n junioreissa pelaava Maximus Tainio siirtyy kaksivuotisella akatemiasopimuksella Tottenham Hotspuriin. Sopimukseen sisältyy optio ammattilaissopimuksesta Valioliigaseuran kanssa. Tainio siirtyy Tottenhamin organisaatioon heinäkuun alussa.

Maximus Tainio on Suomen A-maajoukkueessa pitkän uran pelanneen Teemu Tainion poika. Teemu Tainio pelasi itse myös Tottenhamissa vuosina 2005-08.

– Olen tosi iloinen sopimuksesta, koska tämä on aika harvinaista suomalaiselle pelaajalle. Tulevaisuus tietysti myös jännittää, mutta totun varmasti nopeasti uuteen ympäristöön, Maximus Tainio kommentoi sopimusta HJK:n nettisivuilla.

15-vuotias Tainio teki Tottenhamin organisaatioon vaikutuksen pelikäsityksellään ja syöttötaidoillaan. HJK:ssa ja nuorten maajoukkueessa Tainion pelipaikka on ollut keskikentän pohjalla.

– Valmentajat kehuvat kykyjäni ennakoida muiden liikkeitä ja löytää syöttösuuntia. Lisäksi syöttöjeni laatu on hyvä ja puolustan hyvin, Tainio kertoi Tottenhamista saadusta palautteesta.

Tainio on käynyt Tottenhamissa kolmeen otteeseen harjoittelemassa ja osallistunut kahdelle seuran ulkomaan otteluleirille. Sopimuksen Tottenhamin kanssa Tainio allekirjoitti viime viikon perjantaina.

Keskikenttäpelaaja muuttaa heinäkuun alussa Lontooseen ja asuu paikallisessa perheessä suurseuran toimintakulttuurin mukaisesti.

Lähde: HJK