Chelsea on porskuttanut Valioliigan kärjessä lähes koko kauden. Manageri Antonio Conte on löytänyt joukkueelleen luotettavan rungon eikä hänen ole tarvinnut kierrättää miehistöään tulosten toivossa.

Contella on varaa pitää penkillä jopa espanjalaista Cesc Fabregasia, jota hän kuvailee neroksi.

– Cesc on huippuluokan pelaaja. Voin puhua hänestä kuin Andrea Pirlosta. Hän on nero, Conte kertoi Expressille.

Fabregasin pelipaikalla Chelseassa pelaavat Nemanja Matic ja N’Golo Kante, joka on ihastuttanut Valioliigassa pallonriistoillaan ja juoksuvoimallaan.

– Moni sanoo, että Kante on paras pelaaja koko liigassa. Ja sitten on Matic, joka pelaa upeasti viikosta toiseen. Ei ole helppoa tehdä näitä valintoja, mutta välillä on ajateltava joukkueen tasapainoa.

Conte kuvailee jalkapallon kehittymistä ja sitä, miten peli on nykyään monipuolisempaa kuin viisitoista vuotta sitten. Hän sanoo, että Fabregasin ongelma on nimenomaan atleettisuudessa.

– Nykyään pitää pystyä kaikkeen. Taidon lisäksi tarvitaan voimaa, nopeutta ja kestävyyttä. Pärjätäkseen pitää kehittää jokaista osa-aluetta, kuten Usain Bolt.

Fabregas on tullut tällä kaudella useassa ottelussa vaihdosta sisään ja vaikuttanut saman tien ottelun kulkuun. Conte myöntää, että on luksusta, kun voi tuoda espanjalaisen tasoisen pelaajan kentälle keskellä peliä.

– Minua ei haittaa, jos Cesc ei juokse sataa metriä kymmenessä sekuntissa, sillä hän on erilainen. Cescin nopeus on hänen ajattelussaan.