Lille OSC tiedotti nettisivuillaan, että argentiinalainen Marcelo Bielsa siirtyy seuran päävalmentajaksi ensi kaudesta alkaen.

Tämän kauden loppuun ohjaksissa on väliaikaisvalmentaja Franck Passi, joka tuli potkut saaneen Patrick Collotin tuuraajaksi.

Argentiinalaisvalmentajan sopimus Lillen kanssa on kaksivuotinen.

61-vuotiaalla Bielsalla on vyöllään kolme Argentiinan mestaruutta, ja Euroopassa hänet tunnetaan hyökkäävästä ja viihdyttävästä jalkapallosta Athletic Bilbaon ja Marseillen valmentajana.

Hän johdatti myös Chilen maajoukkueen pudotuspeleihin vuoden 2010 MM-turnauksessa, mutta tuolloin tie katkesi jo neljännesvälierissä Brasiliaa vastaan.

Bielsan edellinen pesti Euroopassa aiheutti suurta ihmetystä, sillä se kesti vain kaksi päivää. Lazio nimitti argentiinalaisen valmentajakseen ennen kuluvan kauden alkua, mutta Bielsa erosi itse tehtävästään vain kahden päivän jälkeen.

Hän kertoi argentiinalaismedialle pikaisen mielenmuutoksen syyksi roomalaisjoukkueen saamattomuuden siirtomarkkinoilla.

Bielsa oli antanut neljän pelaajan nimet Lazion seurajohdolle ja sanonut, että haluaa nämä pelurit joukkueeseensa. Kaksi päivää myöhemmin hän sai tietää, ettei seura ollut tehnyt elettäkään hänen pyyntönsä suhteen, joten hän päätti erota siltä seisomalta.