Julian Nagelsmann nostettiin vuosi sitten helmikuussa Hoffenheimin päävalmentajaksi, kun hän oli 28-vuotias. Nagelsmannin oli määrä astua tehtävään vasta kesällä, mutta hänen edeltäjänsä Huub Stevens joutui siirtymään sivuun terveyssyistä.

Hoffenheim oli tuolloin Bundesliigan toiseksi viimeisenä, seitsemän pisteen päässä turvasta. Alle kolmekymppisen valmentajan nimitys aiheutti ihmetystä ympäri Eurooppaa, mutta Nagelsmann osoitti epäilijöilleen, että hän on nuoresta iästään huolimatta kovan luokan tekijä.

Joukkue nappasi seitsemän voittoa viimeisistä peleistään ja kampesi lopulta pois karsintapaikoilta.

Tällä kaudella putoamistaistelusta ei ole ollut hajuakaan, sillä Hoffenheim on hävinnyt koko liigakaudella vasta kaksi peliä. Vain Bayern München ja Borussia Dortmund ovat keränneet enemmän pisteitä Saksan pääsarjassa kuin Hoffenheim Nagelsmannin nimityksen jälkeen.

Hoffenheim pelasi koko kauden alkupuoliskon ilman tappioita, mikä oli vasta kuudes kerta koko Bundesliigan historiassa. Joukkueen ensimmäinen häviö tuli 18. kierroksella RB Leipzigiä vastaan.

Nagelsmannin miehistö majailee tällä hetkellä taulukon viidennellä sijalla. Thomas Tuchelin Borussia Dortmund on vain maalieron turvin kiinni Mestarien liigan karsintapaikkaan oikeuttavalla neljännellä sijalla.

Lähde: Bundesliigan nettisivut