Entisen jalkapalloilijan David Beckhamin sähköpostitilille murtauduttiin vuonna 2015, ja nyt osa miehen lähettämistä viesteistä on vuotanut julkisuuteen.

Beckham on toiminut jalkapallouransa jälkeen muun muassa Unicefin hyvän tahdon lähettiläänä. Julkisuuteen tulleissa viesteissä hänen väitetään kieltäytyneen noin vajaan miljoonan euron avustuksesta, jolla olisi avustettu Unicefin illallista Shanghaissa.

– En halua laittaa omia rahojani tällaiseen. Ne ovat vi**u minun rahojani, Beckhamin väitetään kirjoittaneen.

Sähköpostien mukaan hän olisi vaatinut hyväntekeväisyysjärjestöä maksamaan hänen lentolippunsa Kambodzhaan, vaikka Beckhamin sponsorit olivat jo maksaneet hänelle lennon yksityiskoneella.

Beckhamin lähipiiri ei ole kiistänyt sähköpostien aitoutta, mutta heidän mukaansa viestejä on irrotettu asiayhteydestä ja peukaloitu tahalleen. He muistuttivat myös, että Beckham on tehnyt hyväntekeväisyystyötä jo pitkään.

– David ja Unicef ovat tehneet yhteistyötä jo yli viisitoista vuotta. Hänen oma järjestönsä on auttanut maailman lapsia miljoonilla punnilla, Beckhamin taustajoukot kertoivat BBC:lle.

Myös Unicef on Beckhamin puolella kohussa.

– David Beckham on ollut hyvän tahdon lähettiläämme vuodesta 2005 lähtien. Hän on pyyteettömästi uhrannut aikaansa, energiaansa ja tukeaan. Hän on myös henkilökohtaisesti lahjoittanut merkittäviä summia, järjestö kertoi tiedotteessaan.

Lähde: BBC